Новинка

новинка

Online Life Academy (OLA), или Онлайн Академия на Живота, e основана през юли, 2016 г. от психотерапевта Кремена Станилова, с желанието и амбицията този сайт да произвежда висококачествена, проверена, лесно достъпна и разбираема информация за основните житейски умения, които рядко са преподавани в училище.

Прочети ощеМъдринка

'Онова, което лежи зад нас, и онова, което лежи пред нас, е малка част от онова, което е вътре в нас.' Емерсон


„Ти си се провалял много пъти, макар и да не помниш това. Първият път, когато опита да ходиш, ти падна. Първият път, когато се опита да плуваш, едва не се удави? Първият път, когато удари топката, не улучи, нали? Не се тревожи за неуспеха! Тревожи се за шансовете, които ще пропускаш, ако поне не опитваш!”

imagetwokk

Автопортрет

imagetwokk

 

Започвам страницата, в която ще се представя, с тази мисъл.  За да се охарактеризирам накратко, бих казала за себе си, че съм човек, който не се страхува да опитва.
С течение на времето се научих и да плащам цената за успешните и неуспешните си опити.

Преживявам се като много енергична, волева и себеотстояваща се.  Защото смисълът на едно себепознание е да приемем нашата светла и нашата сенчеста страна, без да воюваме с тях, а смисълът на една лична терапия е точно да станем цялостни. Защото болестта обикновено е символ на потиснати желания, стремежи, наши черти, които не приемаме и отхвърляме.

Осъзнавам, че всичко, което съм аз, го дължа на важните ми хора, сега и в миналото ми, на моите учители през тези години, както и на себе си.

Благодаря на всички за семената добро, които са посели в мен, и за взаимните трудности, които сме си създали един другиму. Защото без напрежение няма развитие. Именно тези трудности са изтръгвали из корен бурените, които са се опитвали да задушат здравите семена в моята душа.

Родена съм на 19.09.1969 г. в град Велико Търново. Цяло щастие е да израсна в благословено с красотата си място.
Търновград е мястото, където се приютявам, когато ми е най-бозаво и разбъркано, но и когато ми е смирено и тихо. Тук се връщам заради въздуха, заради шума на Янтра, заради мириса на стара къща, заради корените ми - тук са моите роднини.
Друго място, което нося в сърцето си, е малкото градче в Габровско-Севлиевския Балкан, Сухиндол, където прекарах ранното си детство и летните училищни ваканции. Там се заразих с Дионисиевия дух на празниците на лозата и виното. Там започна и моята голяма любов към книгите, когато след дългите разходки с колелото си, се заравях в изключително богатата библиотека на местното читалище с вековна традиция.

 Обичам да пътувам. Да пътувам. Да пътувам. Да шофирам. Всякакви масажи и спа. Музиката на Шаде, Стинг, Ингви Малмстийн, Дейвид Ковърдейл, Карлос Сантана. Италианска музика. Филми от 80-те години на 20 век.  Лежерните обяди сама сред гъмжило от хора. Да стоя на улични кафенета в градове с история. Вечери с моите хора на тихи места с невероятна кухня. Всичко от 20-те години на 20 век. Да танцувам аржентинско танго.

Любимите ми автори са: Димитър Димов, Антон Страшимиров, Съмърсет Моъм, Оскар Уайлд, Бърнард Шоу, Хенри Милър, Оноре дьо Балзак, писателите от „изгубеното поколение на Америка” - Хемингуей, Фицджералд, Стайнбек ..., но чета и всичко, което ми се стори интересно.

Вярвам, че в човешкия живот за всичко има време, стига да го искаме силно и да имаме търпението да го постигнем.
 

Много харесвам, писаното в Еклесиаст, глава 3:


„1. Има време за всяко нещо, и срок за всяка работа под небето:
 2. Време за раждане, и време за умиране; Време за насаждане, и време за изкореняване на  насаденото;
 3. Време за убиване, и време за изцеляване; Време за събаряне, и време за градене;
4. Време за плачене, и време за смеене; Време за жалеене, и време за ликуване;
5. Време за разхвърляне на камъни, и време за събиране на камъни; Време за прегръщане, и време за въздържане от прегръщането;
6. Време за търсене, и време за изгубване; Време за пазене, и време за хвърляне;
7. Време за раздиране, и време за шиене, Време за мълчание, и време за говорене;
8. Време за обичане, и време за мразене; Време за война, и време за мир.”

Аз бих добавила: Време за другите, но и време за себе си!

Холистично студио Реа

Прочети още


Магазин за книги,
  обучения  и дигитални
  продукти


Therapies

for English speaking people